Банданите шал, са известни още като бандана туба, тъй като някои смятат, че видът им наподобява туба. За разлика от банданите кърпи, този вид продукти е предназначен за носене върху главата и лицето. Интересното е, че тук също има поне 10 начини, по които да поставите банданите. Какви са те, ще разберете, ако прочетете статията, която подготвихме във ваша полза.1 – Носене на бандана в стил Balaclava

Този вид на носене на банданата шал Ви позволява да овържете т.нар. туба, едновременно върху косата си и устата си. Получава се ефект ала нинджа, която покрива устата и носа, както и немалка част от главата. Този вид носене е подходящо за по-студените дни през есента и зимата.


2 – Носене на бандана шал в стил Foulard

Банданата шал (туба), може да се носи като забрадка, която покрива по-голямата част от косата и се връзва зад главата. Този начин на връзване на банданата, е много подходящ за мюсюлманите, където моралните устои на жените не позволяват публично излагане на косата. Разбира се, този вид забраждане може да се види и при мъже и жени рокери, хипари или просто домакини.


3 – Носене на бандана туба в стил Face Mask

Един от най-честите стилове използвани при банданите шал, е маска за лице. Той е и най-лесният за употреба, тъй като просто трябва да нахлузите кърпата на лицето си и да я завържете на тила си или в долната част на шията. Маската може да противодейства срещу разнасяне на вируси и зарази.


4 – Носене на бандана шал в PIRATE стил

Вие можете да направите пиратска забрадка от банданата шал с няколко движения създавайки купол за главата и връзвайки ги отзад. По този начин ще наподобявате на старите пирати, които познаваме от филми и книги. Ефектът е много приятен и има множество полза за косата ви.


5 – Носене на бандана туба в стил Neckercheif

Този начин на носене / връзване на банданата, е подходящ за банкери, администратори и въобще хора, които се занимават със сериозен бизнес. Банданата може да се смъкне надолу към шията, за да наподоби шалче с класически възел, който е подходящ за представителите на бизнеса.


6 – Бандана Beanie Cap – направете си шапка

Банданата шал много лесно може да се превърне в ефектна шапка, която да покрива косата Ви и да я държи непокътната. Разбира се, този тип връзване на банданите шалове, е препоръчителен предимно за дами, тъй като ефектът е много приятен, особено ако изберете подходящи цветове.


7 – Бандана шал в стила DO-RAG

Ако изберете стилът DO-RAG за носене на бандана туба, ще приличате на класически американски гангстер от 80-те години. Връзването на банданата по този начин силно наподобява чорапчетата, които носят бандите в Ню Йорк и не само. Този ефект може да се постигне за броени секунди.


8 – Банданата туба в Hair Tie стил

Вие можете да увиете банданата шал на опашката на косата си само с няколко движения. Идеята е да се получи по-тънка бандана, която може да се върже на косата. При добре направен възел, тя ще пазите косата ви в уникалния ѝ вид, без да се развързва и разрошва от вятъра.


9 – Банданата може да стане лента за глава – Head Band

Размерите на банданата шал много лесно могат да се нагласят според формата на главата Ви да се превърнат в лента, която ще Ви съпътства при спортуване, както и като неизменен моден аксесоар, който е съобразен с визията Ви. Колкото по-атрактивни шарки изберете, толкова по-силен ще бъде крайният ефект.


10 – Sahariane стайл за носене на бандана

На последно място, но не по важност, е носенето на банданата в сахарски стил. Вие ще приличате на бедуин, който е обвил забрадка около главата си. За целта, трябва да навиете няколко пъти банданата, и ще получите резултата, към който се стремите, и който със сигурност ще Ви задоволи. 


Вижте уникалните дизайни на банданите шал