Носенето на бандана тип кърпа предразполага към 10 – 12 начина на носене и връзване, така че да се получи желаният резултат. Ако до този момент не знаете, как може да се носи и върже банданата, то в следващите редове ще Ви дадем най-точната информация, която ще Ви бъде полезна. С нашата помощ ще можете да откриете различни предназначения на атрактивните кърпи. А сега нека преминем напред, за да видите приложението на банданата кърпа.

1 – Бандана кърпа във вид на забрадка

 

Банданата кърпа става лесно на забрадка, която можете да носите на главата си. Тя ще Ви предпази по време на спортуване – тичане, колоездене или каране на мотоциклет. Банданата кърпа се превръща в забрадка с няколко движения, тъй че ще ви бъде много полезна.


2 – Бандана кърпа като лента за глава

 

Само с няколко прегъвания на банданата, можете да си направите тънка лента за главата, която се да бъде неизменна част от спортното Ви облекло, Много хора носят бандани като ленти, като начина на връзване изисква няколко прегъвания, за да се получи тънка и красива лента за глава.

3 – Банданата като моден аксесоар за ръка

 

Банданата може да се върже на ръката като има най-различни видове възли. Този вид носене на банданата кърпа е най-често срещан при хипитата, метълите и рокаджиите. Идеята е да се подчертае китката на носещия ги, и да се придаде по-интересен вид на стила на обличане.

4 – Банданата като моден аксесоар за крак

 

Банданата кърпа може да се върже, както на ръката, така и на крака. Този вид на носене на банданата изразява свободна воля и протест срещу скуката. Вие можете да изберете да вържете кърпата по няколко различни начини, като я носите на левия или десния крак.

5 – Бандана кърпа във вид на маска

 

От банданата можете да си направите маска, само с две движения, като изградите триъгълник и го завържете зад тила. Имате обаче възможност да прегънете няколко пъти кърпата, така че да се превърне във вид на маска, която наподобява тази от аптеките и да си я сложите с два ластика.

6 – Банданата под форма на панделка за коса

 

С няколко движения можете да превърнете банданата кърпа в държач / панделка за косата Ви. Просто навийте кърпата, така че да стане тънка и ако имате дълга коса или опашка, можете да я вържете много лесно. При подходящи цветове и шарки, ефектът е наистина страхотен.

7 – Банданата като шал

 

Тук трябва да споменем, че банданата кърпа може да се превърне в страхотен мъжки шал, с две прегъвания. Шалът може да се нахлузи директно, така че да краси тоалета на силния пол. Има поне 3 различни начина, по които банданата ще се превърне в ефирен и ефектен шал за мъжа.

8 – Банданата като женски нашийник

 

Банданите кърпи предоставят възможност за сгъване и изтъняване, така че да се носят като жени нашийник, който стои еротично и предизвиква еротични помисли в силния пол. С избора на подходящия цвят, дамите ще постигнат завиден ефект, който със сигурност оставя трайни следи.

9 – Бандана в хипи стил

 

Имате възможност да носите банданата ала корона, като я поставите в централната част на вашето чело и свържете двата ѝ края зад главата си. Този вид носене на бандана е познат още и като пиратски стил. Най-често се забелязва при рокерите, както и свободомислещите хора.

10 – Каубойски стила на банданата 


Този тип носене на бандана е подобен на банданата шал, при която завързвате двете краища зад лицето си, но тук трябва да ги вържете една идея по-долу към шията си, за да се получи триъгълник, който наподобява на шал и допълва уестърният елемент на облеклото.