Най-общо казано, бандана е вид кърпа, която може да се носи на главата, лицето и устата. В световен мащаб има три вида бандани – бандана кърпа (Bandana square), бандана шал (Bandana tubular) и бандана с уши (Bandana earloops). Този вид моден аксесоар е предпочитан от младежите, но се носи и от възрастни. Рокерите – мотоциклетисти, фермерите, каубоите в САЩ, ултрасите по стадионите, както и обличащите се в кежуал стил, обичат да носят бандана.


Как се носи банданата?Ако използвате класическите бандани от типа кърпа, можете да си ги вържете на главата, като забрадка или панделка за коса. Има възможност да се носят и като шал на шията. Другото им приложение е да се носят на устата, за да се предпазите от мръсния въздух или злокобни вируси. Банадните кърпи могат да се поставят на ръцете и краката, като един идеален завършен на облеклото.  Най-широко разпространения вид бандани, които се предлагат, са точни тези кърпи.

Виж всички бандани кърпи
Банданата шал е кръстена така, тъй като видът й наподобява шал. Нейното предназначение е основно за главата и лицето. Тя може да се употреби под формата на забрадка, лента за глава, пиратска шапка или маска. За целта, е нужно да я нахлузите на главата си, както и да направите специфични възли. Банданата туба е предпочитана от всички представители на субкултурите.

Виж всички бандана шал
Що се касае до новия вид бандани с уши, то те са само за устата. Това са най-добрите заместители на маските срещу Коронавирус като принципът на слагането им на лицето е същия, със закрепване на ушите посредством използването на въжета / ластици.

Виж всички бандана с уши
Защо бандана е предпочитаният моден аксесоар?

 

Приложението на банданата е голямо и за това хората я предпочитат. На пазара се предлагат различни модели бандани, както и множество разцветки. Хубавото е, че могат да се комбинират с различни видове облекла, били те спортни, били те официални. Този вид кърпи за глава и лице са често срещани в ежедневието, защото са харесвани от млади и възрастни. 


Разгледай: бандана кърпа (Bandana square), бандана шал (Bandana tubular) и бандана с уши (Bandana earloops).